En hoe zit het met eieren?
Even verderop in het interview zegt professor Kummerow: ‘Cholesterol werd voor het eerst in verband gebracht met hartklachten in 1955. De cholesterolhypothese werd nog versterkt in 1975 door de hoorzitting over eieren van de Federal Trade Commission. Ik verklaarde daar dat eieren een goede voedingsbron waren en dat cholesterol een noodzakelijke component was voor het lichaam om te kunnen functioneren. Ik verklaarde ook dat ik niet wist wat de oorzaak van hart- en vaatziekten was.’ En: ‘Zelfs Ancel Keys, die sommigen zien als de vader van de cholesterol–hart- en vaatziektenhypothese, zei in 1997: “Er is geen enkel verband tussen het cholesterol in voedsel en cholesterol in het bloed. En dat hebben we altijd geweten. Cholesterol in het dieet maakt totaal niet uit”.’
In maart 2013 verscheen er een artikel in het Journal of Agricultural and Food Chemistry, waaruit blijkt dat bepaalde stoffen in eieren vernauwing van de aderen tegengaan. De conclusie is dus gerechtvaardigd dat het eten van eieren geen oorzaak van hart- en vaatziekten is.