De door het voedingcentrum aanbevolen hoeveelheid eiwit per leeftijdsgroep
In de tabel hieronder vindt u de hoeveelheden specifiek
voor vrouwen in het roze en voor mannen in het blauw.
|
In grammen per kilogram per dag |
In grammen per dag op basis van een gemiddeld lichaamsgewicht |
In energieprocent |
0 t/m 2 maanden |
1,8 |
8 / 9 |
8 / 8 |
3 t/m 5 maanden |
1,4 |
9 / 10 |
6 / 7 |
6 t/m 11 maanden |
1,2 |
10 / 10 |
6 / 6 |
1 t/m 3 jaar |
0,9 |
13 / 14 |
5 / 5 |
4 t/m 8 jaar |
0,9 |
21 / 22 |
5 / 5 |
9 t/m 13 jaar |
0,9 |
37 / 36 |
6 / 6 |
14 t/m 18 jaar |
0,8 |
49 / 56 |
8 / 7 |
19 t/m 30 jaar |
0,8 |
52 / 61 |
9 / 8 |
31 t/m 50 jaar |
0,8 |
50 / 59 |
9 / 8 |
51 jaar t/m 70 jaar |
0,8 |
52 / 60 |
10 / 9 |
Ouder dan 70 jaar |
0,8 |
51 / 60 |
11 / 11 |
Zwangerschap |
0,9 |
62 / — |
9 / — |
Borstvoeding |
1 |
65 / — |
9 / — |
Let op, het gaat in deze tabel om grammen pure eiwitten.
De totale aanbevolen hoeveelheid voor vlees, vleeswaren, vis, kip, eieren en vleesvervangers bij elkaar is voor volwassenen 100 tot 125 gram per dag. Daar komen dan de eiwitten uit zuivel, granen en groentes nog bij.
Er wordt vanuit gegaan dat iedere Nederlander ruim voldoende eiwitten binnenkrijgt.